måndag 31 december 2012

Jul, Jul febriga jul!

 Kan direkt konstatera att denna julledigheten inte går till historien som den roligaste. Onsdagen innan julafton ringde från dagis och sa att Axel var dålig och han blev snabbt ruskigt dålig. Det blev VC och antibiotika för honom som han fick på lördagen. Och helgens planer blev inställda. Malva fick feber på lördagskvällen men vi fick i alla fall besök på julaftonen. På morgonen fick barnen öppna någon julklapp var. Axel fick en sportflaska men Bilar 2 -tema. Tjejerna fick varsin målarbok och varsin pysselbok.
 På besök kom ett tappert gäng, farmor, farfar, morfar, Gunilla, Faster Marie och Rebecca. Nedan syns "julbordet". Barnen satt redo direkt. Vårt vardagsrum är inte julpyntat, inte mer än vad vi hade på själva bordet så de turkosa/mintfärgade väggarna INTE går ihop med rött. Men det är en behaglig färg, faktiskt och det svarta och vita passar fint till. Fast jag hade gärna haft ett mörkt golv till.
 Barnen hamnade i soffan nere för att titta på Kalles jul. De verkade nöjda med det, men trötta och griniga var våra barn och nedan, precis innan julklappsöppningen är tjejerna med på en bild syns de att Malva inte var pigg. De var helt slut när gästerna gått men julafton var nog den lugnaste dagen de dagarna. Nätterna har varit och är fortfarande till största del nattvak och ge dryck, hostmedicin och så.
 Många fina julklappar fick barnen, vi tog en tur till Kalmar på Annandagen. Barnen vaknade feberfria och Viola ville bestämt till mormor och moster Karin. Så vi åkte. Men framme var tjejerna hängiga, åt ingenting (Fattar ni, ingenting!!) Axel började piggna till så han åt, lekte, åt godis och hade det gott. Men tjejerna sov i princip hela besöket, som inte blev så långt. De låg i soffan och sov medan Axel försökte få med dem att leka. I fredags var alla feberfria hela dagen så men däremot blev jag dålig istället! Ja, ni hör ju vilken toppenvecka!
 
Just det, julklapparna. Jag har lagt dem på bilden med Malvas till vänster och Axels till höger. Malva fick ett par lila jeans och en grå stickad klänning av farmor och farfar. Ett lila skärp av Faster Marie. Av farmor och farfar fick hon även Askungen och Barbamama och badskum med Prinsessan Belle. Av mormor en ceriserosaklänning och moster Karin en ljusslinga med cirkustema. Från mig och Björn fick tjejerna "klackaskor" (Malva lila som syns på bilden och rosa till Viola, inte med på bilden. De är väldigt uppskattade, men skitkvalitet har vi märkt, synd!) De fick ju även som tidigare nämnt målar- och pysselböcker. Viola fick Rapunzel (Trassel), Barbapappa, en cerise stickad tröja och ett nattlinne med prinsessor av farmor och farfar. Av mormor en rosa tröja och moster Karin ett superhjältepussel i burk. Av faster Marie en enhörning (Viola har önskat sig en riktig häst, men vi har förklarat att man kan inte få en riktig häst så något annat kan du väl önska dig. En enhörning då svarade hon!) Axel fick av mormor en skjorta med slips, av moster en krokodil (ej med på bild). Av faster en vagn med klossar (alla leker med den, Axel staplar och Viola tycker bokstäverna är kul). Av Farmor och farfar fick han badskum med Blixten McQueen, set med bilar, jeans och en tröja. Från mig och Björn fick han sportflaskan, ett duploset med Blixten McQueen, samt två andra Blixten McQueen (Den ena skakar man så säger den lite och kör iväg och den andra kör man bara). Malva har egentligen en balanscykel i bilen, men den får hon lite senare, i denna sjukstugan orkade ingen ut och montera ihop den.
 Bilen fick inte vara med på bilden, för Axel skulle bestämt ha den. Han ÄLSKAR Blixten McQueen.

Av morfar och Gunilla fick barnen lite pengar att sätta in på sparkontot, och det var tre små söta tomtar som kom med dem. Tomtar som Gunilla tovat och dekorerat. Riktigt söta är de!

Jag fick presentkort på IKEA (Det blir till mitt efterlängtade skrivbord!), en sjal och en berlock till mitt Pandora-armband. Och en topp. i storlek 40/42, som passade! Galet!

Björn fick ett par jeans, skjorta, microfleecejacka,  en luftkompressor (han har varit mycket lycklig över den) tavla med dykbilder med mera.

Vi köpte oss själva en julklapp, ett objektiv till kameran. Objektivet gick ju sönder tidigare i höstas när jag snubblade i trappan och föll med kameran i handen. Objektivet gick sönder, men kamerahuset höll. Puh! Dock fick jag lite blåmärken, men det var ju "ingenting" mot hur illa man kan slå sig i en trappa.

3 kommentarer:

  1. Vilka fina julklappar. Är skjortan med slips från Kappahl? Och jeansen? Både skjortan och jeansens ser ut att vara likadana som vi gav till Vilgot i julklapp:-)

    SvaraRadera
  2. Ja, skjortan och jeansen är från Kappahl. Då gjorde ni rätt val till Vilgot för de var riktigt fina!

    SvaraRadera
  3. Och så finns det ju några julklappar till under vår gran... Vi får hoppas att alla är friska på måndag! :-)

    SvaraRadera